HARLINGEN – De impact van het tragische ongeval van het echtpaar Daan en Ingrid van der Werve van de Harlingse snackbar De Kombuis is groot.

Woensdag kwam het echtpaar om bij een [url=http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140514_01105301]zwaar ongeval[/url] op de Belgische snelweg. De twee zaten in een busje en remden af voor een file. Een Roemeense vrachtwagenchauffeur merkte dit te laat op en reed in op de auto van de Harlingers. Het busje van het echtpaar botste tegen een andere vrachtwagen en vloog in brand. Hulp voor hen kwam helaas te laat, ze stierven beide op de plaats van het ongeval. De chauffeur uit Roemenië werd [url=http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140515_014]aangehouden[/url].

Het ongeval maakt op de inwoners van Harlingen een diepe indruk. Mensen leggen sinds donderdagmorgen spontaan bloemen neer voor de deur van de snackbar waarvan Daan en Ingrid eigenaar waren. Met hun snackbar zijn Daan en Ingrid al 26 jaar een begrip in Harlingen. Vele Harlingers, klein en groot, hebben er wel eens een snack bij hen gegeten.

112Fryslan