WOMMELS – De brandweerkorpsen van Wommels, Mantgum en Bolsward zijn donderdagavond rond half zeven uitgerukt voor een molenbrand.

Tijdens een zware onweersbui is de molen aan de Westergoawei getroffen door de bliksem. Doordat de molen twee jaar geleden een sprinklerinstallatie heeft laten aanbrengen werd de binnenkant van de molen direct geblust.

Omwonenden zagen de inslag vanaf de Freuleleane en belden direct 112, waarop de korpsen van Wommels en Mantgum werden gealarmeerd. Bij aankomst slaan de vlammen uit het dak en word er een waterkanon ingezet om de brand te bestrijden.

Omdat de brand woedde op de kapzolder, word de hoogwerker van Bolsward ook gealarmeerd. De hoogwerker word opgesteld op de Westergoawei, waardoor het verkeer maar over één rijbaan kan rijden. De hoogwerker stond paraat tijdens het blussen, aangezien de brand al onder controle was.

Na een dik uur zijn brandweerlieden begonnen het riet er voor een deel af te halen, om er zeker van te zijn dat er geen smeulende resten achterbleven.

Getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k_hnhhroja0[/youtube]

112Fryslan

})