LEMMER – Meerdere woningen aan de Schoener zijn donderdagavond beschadigd geraakt na een blikseminslag van een zware onweersbui die over de provincie trok.

Rond 20:55 uur werd de Lemster brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Schoener. Kort daarvoor hing boven Lemmer een zware onweersbui waaruit heftige donderslagen te horen waren. Een bliksemschicht sloeg hierbij in in een rijtjeswoning.

Een aantal panden liepen hierdoor forse schade op. De brandweer kwam ter plaatse en heeft een controle uitgevoerd en zagen dat het dak fors beschadigd was geraakt. Ook enkele elektrische apparaten waren door de inslag kapot gegaan.

Op een aantal andere plaatsen in Lemmer viel door het onweer de stroom en het netwerk van televisie en internet uit. Volgens reacties van verschillende mensen op Twitter is dit het heftigste onweer wat ze ooit hadden meegemaakt.

Foto’s met dank aan: [url=http://www.112sudwestfryslan.nl/2014/04/24/blikseminslag-zorgt-voor-schade-lemmer/]Kevin Leenstra – 112SWF.nl[/url].

112Fryslan