HARLINGEN – Na de geslaagde proef bij de Sneekweek met een ambulance biketeam, werden zij ook tijdens de visserijdagen in Harlingen ingezet.

Een bijzonder punt aan de inzet tijdens de visserijdagen is de samenwerking tussen Kijlstra ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslân. Het biketeam bestond dit keer uit twee medewerkers, een van Kijlstra en een van Ambulancezorg Fryslân.

Ze zijn vlug als water. Hoppen stoepje op, trapje af. Bij spoed een snerpend fluitje in de mond. Gespierde benen boven glimmende pedalen, aan de bagagedragers koffers met alle benodigde medische apparatuur: het ambulance biketeam van Ambulancezorg Fryslân.

Ze zijn overal waar hun inzet gewenst is. Vooral bij grote evenementen. Op de vaste wal in de nauwe straatjes van de elf Friese steden, maar ook op de eilanden Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog. Zoals tijdens het Oerol festival of de Sneekweek.

Indien vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk is, komt er wel een normale ambulance ter plaatse.

Meer over het ambulance biketeam: [url=http://www.ambulancezorgfryslan.nl/nl/site/biketeam/]Ambulancezorg Fryslân[/url] Bron: [url=http://www.hvnieuws.nl/]Hvnieuws[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan