Bibliobus zwaar beschadigd bij aanrijding

LEEUWARDEN – Donderdagochtend om 8:35 werden politie en ambulance met spoed naar de Planetenlaan gestuurd voor een aanrijding tussen een vrachtwagen en bestelbus.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De Bibliiobus draaide vanaf de Zuiderkruisweg de Planetenlaan op en zag daarbij waarschijnlijk de van links komende bestelbus over het hoofd. De vrachtwagen en bestelbus botsten tegen elkaar aan, de vrachtwagen schoot rechtdoor vlak langs een lantaarnpaal.

Een ambulance kwam ter plaatse voor een inzittende van de VW bestelbus, deze is met onbekende verwondingen naar het MCL gebracht.

De Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse om een onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanrijding.

Tijdens het ongeval sloot de politie de Planetenlaan af tussen de Anne Vondelingweg en de Saturnusweg. De gemeente nam later de afzetting bijde Anne Vondelingweg over van de politie. Ondank duidelijke bebording, afzettingen met pionnen en verkeersregelaars van de gemeente waren er toch nog enkele bestuurders die de Planetenlaan opreden. Dezen kregen van de politie een bekeuring van circa 150 euro wegens het negeren van een verkeersregelaar.

Theo Faber kon na het onderzoek van de VOA de zwaar beschadigde voertuigen afslepen. Daarna werd door medewerkers van Omrin het wegdek gereinigd. Rond 10:30 werd de weg weer vrij gegeven.

112Fryslan