HEERENVEEN – Maandagavond werd in de Primulastraat een woningbrand ontdekt doordat de rookmelders in de woning afgingen.

Buurtbewoners hoorden de rookmelders loeien en waarschuwden via 1-1-2 de brandweer. Die kwamen evenals de politie met spoed ter plaatse. Na het forceren van de voordeur kon de woning betreden worden. Men moest wel voorzichtig zijn omdat er twee agressieve honden in de woning waren.

De brandweer trof tijdens de zoektocht door de woning een pannetje op het vuur aan. Het pannetje werd naar buiten gebracht en ondertussen ging het zoeken in de woning verder. Er werden twee personen aangetroffen die lagen te slapen, in dezelfde ruimte waren ook de honden aanwezig. Daarom besloot de brandweer om een raam in te slaan om de twee personen te wekken. Dit bleek succesvol en de bewoners konden op eigen kracht de woning verlaten.

Uit voorzorg landde ook de traumaheli uit Groningen op het parkeerterrein van het Abe Lenstra stadion. Zij bleken uiteindelijk niet nodig te zijn. De twee bewoners zijn beiden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rookmelders redden levens!

Foto’s [url=http://www.feannet.nl/]Feannet[/url]

112Fryslan