HEERENVEEN – Zondagochtend om 7:28 werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand in de Antillenstraat.

Naast de brandweer en politie werden er ook twee ambulances gealarmeerd. Circa 6 minuten na alarmering van de brandweer werd er opgeschaald naar “middelbrand”, waarop er een tweede tankautospuit werd gealarmeerd.

Agenten roken bij aankomst een doordringende stank en zagen dat de woning vol met rook stond. De achterdeur van de woning stond open en de agenten gingen naar binnen. Op de grond in de woonkamer troffen zij de bewoner aan. De twee agenten hebben de bewoner naar buiten gebracht en overgedragen aan het personeel van twee ambulances.

De brandweer is bij aankomst direct gaan zoeken naar eventuele andere slachtoffers. Er werd echter verder niemand meer aangetroffen in de woning. De oorzaak van de stank en de rook was een oververhitte pan met soep.

De bewoner is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht, waar hij werd opgenomen. Ook de twee agenten gingen naar het ziekenhuis omdat ze klachten hadden vanwege de ingeademde rook. Na controle mochten de twee het ziekenhuis weer verlaten.

Foto’s Keimpe Annema – [url=http:///www.kazernesheerenveen.nl/]Kazernesheerenveen.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan