Easterein – De politie heeft afgelopen periode onderzoek gedaan naar een tweetal explosies in Schoonoord en één explosie in Easterein.

Uit het onderzoek blijkt dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat deze explosies verband houden met elkaar en dat het gaat om hetzelfde motief bij de explosies in Easterein, Schoonoord, Nieuw-Vennep en Zwanenburg (Noord-Holland).

Bij de explosies in Nieuw-Vennep en Zwanenburg lijkt het te gaan om een conflict in het criminele circuit. Dit conflict is gericht op één persoon binnen een familie, waarvan onschuldige familieleden en derden de dupe zijn geworden. Het doelwit waar het vermoedelijk om gaat, zit momenteel in het buitenland vast.

Het lijkt er sterk op dat de verdachten of opdrachtgevers van de explosies in Schoonoord en Easterein in de veronderstelling zijn dat ook déze bewoners tot de genoemde familie behoren, wat niet het geval is.

De politie gaat er dan ook niet vanuit dat de explosies op een andere woning in Schoonoord waren gericht.

 

Voor de tweede explosie in Schoonoord zijn in totaal vier verdachten aangehouden. Een 17-jarige man uit Rotterdam, twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht en afgelopen dinsdag een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.

Redactie