Voorpagina > Bestuurder snorscooter overleden na ongeval
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Bestuurder snorscooter overleden na ongeval

Bestuurder snorscooter overleden na ongeval

LEEUWARDEN – Op de Pieter Stuyvesantweg is vrijdagmiddag de bestuurder van een snorscooter om het leven gekomen, nadat hij geschept werd door een auto.

Het ongeval gebeurde rond half vijf, nabij de rotonde met de Tjalkstraat. Twee ambulances en diverse politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. Ook de brandweer kwam ter plaatse voor de hulpverlening. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumahelikopter ter plaatse, deze landde op het terrein van Friesland Campina.

De brandweer heeft schermen geplaatst. Vele hulpverleners zijn lang bezig geweest om het slachtoffer te reanimeren, de hulp mocht niet meer baten. De bestuurder van de snorscooter overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. De snorfietser is vermoedelijk net na de rotonde geschept, toen hij de weg overstak. De snorscooter en bestuurder kwamen net als de auto een fors eind verderop tot stilstand. De gehele weg inclusief ventweg werden wegens het ongeval afgesloten. Het verkeer moest daardoor omrijden.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings