KOLLUMERZWAAG – Een bestuurder van een personenauto heeft dinsdagavond veel schade aangericht na een ongeval. Omstreeks kwart over negen ontstond het ongeval op de Foarwei.

De bestuurder reed met zijn voertuig over de Foarwei, toen het ter hoogte van een versmalling mis ging. Door onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur en botste vervolgens tegen enkele paaltjes en een lantaarnpaal aan. Door de klap is het voertuig gekanteld en met de zijkant midden op de weg tot stilstand gekomen.

De hulpdiensten zijn direct massaal gealarmeerd. Naast een ambulance en verschillende politie-eenheden, werd ook de brandweer van De Westereen en het hulpverleningsvoertuig van Buitenpost gealarmeerd. Omdat de bestuurder het voertuig zelfstandig al had verlaten, bleek de inzet van de brandweer niet meer nodig te zijn.

De politie en ambulance zijn ter plaatse gekomen om hulp te verlenen. De bestuurder is door omstanders opgevangen in een naastgelegen gebouw en vervolgens door ambulancepersoneel onderzocht. De bestuurder bleek door het ongeval niet gewond te zijn geraakt, maar is vermoedelijk wel voor een blaastest door de politie meegenomen naar het bureau.

Het ongeval heeft veel schade aangericht en verschillende paaltjes en een lantaarnpaal zijn vernield. De personenauto is door de klap ook flink beschadigd geraakt en moest door berger Anne van Kammen geborgen worden.

© Video: Ate Atema

Ate Atema