BARTLEHIEM – Op de kruising Zuidermiedweg met de Iedyk, tussen Bartlehiem en Hallum, vond zondagmorgen een éénzijdig verkeersongeval plaats. Een personenauto kwam waarschijnlijk door de gladheid in de sloot terecht.

Omstreeks half negen kwam de melding bij de hulpdiensten binnen. Naast de politie en een ambulance, werd ook de marechaussee opgeroepen. Bij aankomst bleek de bestuurder van een personenauto enige ravage te hebben aangericht.

De bestuurder reed met zijn voertuig over de Iedyk in de richting van Bartlehiem. Op de kruising met de Zuidermiedweg ging het mis en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig schoot rechtdoor en raakte een verkeersbord en een bankje. Vervolgens schoot het voertuig via de bosjes verder rechtdoor en kwam het uiteindelijk in de sloot tot stilstand.

Het voertuig lag al enige tijd in de sloot. In het voertuig zaten vermoedelijk twee personen waarvan één persoon de plaats van het ongeval had verlaten. De andere persoon zat nog in het voertuig en is door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het MCL.

Berger Ketellapper kwam ter plekke en heeft het voertuig uit de sloot gehaald en geborgen. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

© Video: Ate Atema

Ate Atema