STIENS – Een auto vloog zaterdagmiddag op het Noordwesttangent in brand na te zijn aangereden door een bus.

Een automobilist reed vanaf de Stienzer Hegedyk het Noordwesttangent – N398 op toen het mis ging. Een Duitse touringcar uit de richting van Stiens raakte de auto met een flinke klap in de zijkant. Na de aanrijding vloog de auto in brand met de inzittenden er nog in. Omstanders en politie probeerden nog om de mensen eruit te bevrijden, de passagier kon worden gered, de bestuurder zat bekneld en kon niet meer gered worden.

De bestuurder van de auto overleed ter plaatse, zijn vrouwelijke passagier is met ernstige verwondingen naar het MCL gebracht. Voor de hulpverlening kwamen meerdere ambulance’s en de traumaheli uit Groningen ter plaatse. Ook de brandweer korpsen van Stiens en Hallum kwamen ter plaatse voor hulp en om de brand te blussen. Omdat er in de bus 60 Duitse kinderen zaten werd er voor de coördinatie opgeschaald naar Grip 1. De kinderen kregen opvang aangeboden in Stiens maar hebben daar geen gebruik van gemaakt, in een andere bus hebben ze hun reis vervolgd. De bestuurder van de bus is aangehouden voor nader onderzoek naar de oorzaak.

De weg is lange tijd afgesloten geweest vanwege de hulpverlening, onderzoek, berging en het reinigen van het wegdek. De auto is door berger Theo Faber meegenomen naar de brandweerkazerne om het slachtoffer te bevrijden.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tBU3liz3SYw[/youtube]

112Fryslan