DRACHTEN – Een bestuurder van een busje is donderdagavond gecrasht na een achtervolging met de politie. De man bleek onder invloed te zijn.

De politie had meerdere meldingen ontvangen van automobilisten op de N31 over een bestuurder van een busje dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De politie ging achter het busje aan en gaf een stopteken. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging er vervolgens vandoor. De politie zette meteen de achtervolging in.

Na een achtervolging door Drachten ging het op de Lavendelheide al snel mis. De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt, schoot door een heg, ramde een muurtje en kwam in een andere heg tot stilstand. Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurder te controleren op verwondingen, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

De man is vervolgens aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De politie deed ter plekke verder onderzoek. Het zwaar beschadigde busje is meegenomen door een berger.

112Drachten.nl

Voor al het 112 nieuws uit Drachten en omgeving - Kijk op 112drachten.nl
})