IENS – Een bestuurder van een blauwe Peugeot is zaterdagavond naar het ziekenhuis overgebracht na een fors ongeval op de Hegenserleane.

Door onbekende oorzaak botste de bestuurder tegen een brugleuning op waarbij het voertuig op de zijkant belandde. De meldkamer alarmeerde daarop rond 22:20 uur verschillende hulpdiensten, zoals de politie, een ambulance en de traumahelikopter. Eenmaal ter plaatse gekomen werd gelijk medische zorg geboden aan de bestuurder van de auto.

De ernst van de verwondingen viel dermate mee dat de gealarmeerde traumaheli weer retour kon. De automobilist werd vervolgens met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de forse klap tegen de brugleuning waren verschillende vloeistoffen uit het voertuig gelopen. Het brandweerkorps uit Wommels werd gealarmeerd om het wegdek te reinigen om verdere schade aan andere voertuigen en het wegdek te voorkomen.

Bergingsbedrijf Sypersma uit Oosterwierum heeft het voertuig vervolgens geborgen. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Hegenserleane tijdelijk gestremd.

112Fryslan

})