TERNAARD – Op de Holwerterdyk – N358 heeft maandagochtend een ernstig ongeval plaats gevonden. Twee voertuigen raakten met elkaar in botsing.

Een Aixam brommobiel werd door een kleine bestelauto van achteren aangereden, waarna het 45-kilometer autootje in een lager gelegen sloot belandde. Het slachtoffer zat bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer uit de auto bevrijd en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel. Het 45-kilometer autootje raakte door het ongeval zwaar beschadigd. Naast de brandweer van Ternaard werden ook de brandweer van Dokkum, de duikers van Leeuwarden en het oppervlakte reddingsteam uit Zoutkamp opgeroepen om te komen assisteren bij het ongeval. De brandweerduikers en het oppervlaktereddingsteam bleken niet nodig te zijn.

De gewonde man was aanspreekbaar, maar is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De N358 werd tussen Ternaard en Holwerd door de politie afgesloten voor het doorgaande verkeer. Rond 9:00 uur was de weg weer open voor alle verkeer.

© Foto’s: Ben de Jager www.112-dokkum.nl

Redactie