MIEDUM – Vrijdagochtend om 09:50 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de Canterlanswei.

De bestuurder van een Peugeot kwam uit de richting van Gytsjerk en is vermoedelijk nabij de bocht de macht over het stuur verloren en tegen een boom gereden.

Een gealarmeerde ambulance was snel ter plaatse. Het ambulancepersoneel riep vervolgens de hulp in van de brandweer om de inzittenden van de auto te bevrijden uit de zwaarbeschadigde auto.

De brandweerkorpsen van Gytsjerk en Leeuwarden kwamen ter plaatse bij het ongeval evenals de OvD brandweer midden Fryslân, OvD-G, politie en een tweede ambulance.

De brandweer hielp het ambulancepersoneel eerst om de passagier uit de auto te krijgen. Daarna werd de bestuurdersdeur verwijderd en kon ook de bestuurder bevrijd worden.

Een van de slachtoffers is met spoed per ambulance naar het MCL gebracht, de ander werd zonder spoed overgebracht.

De VOA kwam ter plaatse om een onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het ongeval. Verkeer vanuit de richting Gytsjerk moest omrijden, het verkeer uit de richting van Lekkum werd door de politie over het fietspad gestuurd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan