Voorpagina > Aart Staartjes overleden na aanrijding
Ambulance Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Aart Staartjes overleden na aanrijding

Aart Staartjes overleden na aanrijding

LEEUWARDEN – Aart Staartjes die vrijdagmiddag ernstig gewond raakte bij een ongeval is zondag in het ziekenhuis overleden.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over twee op de Harlingerstraatweg. De bestuurder van de brommobiel wilde vanuit de Westerparkstraat de Harlingerstraatweg oprijden en werd toen in de zijkant aangereden door een auto, komende uit de richting van het Europaplein. Door de klap brak de deur van de brommobiel af. De bestuurder raakte ernstig gewond. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gestabiliseerd. Ook de traumahelikopter uit Eelde kwam ter plaatse en landde op het parkeerterrein bij de ijshal. Na overleg tussen ambulance en de MMT arts, werd besloten het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis te vervoeren.

De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van de aanrijding. De Harlingerstraatweg, tussen de Engelsestraat en de rotonde Harlingersingel, werd ten tijde van de afhandeling van het ongeval afgesloten.

Update
De bestuurder van de brommobiel, een 81-jarige man uit Dronrijp, blijkt Aart Staartjes te zijn. Dit meldt Shownieuws. Aart Staartjes is bekend door zijn rol in Sesamstraat. In 2014 raakte hij ook al ernstig gewond toen hij uit een boom viel: Man valt van hoogte bij perenpluk

Update zondag
In diverse media is te lezen dat de zoon van Aart Staartjes aan het ANP gemeld heeft dat zijn vader op 81 jarige leeftijd is overleden in het ziekenhuis als gevolg van het ongeval.

Over de fotograaf

R. Kiestra