Bestuurder van brommer ernstig gewond na ongeval

TWIJZEL – Op de Wetzebuorren is donderdagmiddag rond 17:30 uur een bestuurder van een brommer ernstig gewond geraakt. De bestuurder van de brommer raakte gewond na een botsing met een personenauto.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de personenauto vanaf de Wetzebuorren af wilde slaan naar een erf toe. Tijdens het afslaan zag de bestuurder een brommerrijder, rijdend over het fietspad over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de bestuurder van de brommer hard ten val kwam.

De hulpdiensten werden via de meldkamer direct gewaarschuwd. Naast een ambulance en verschillende politie-eenheden, kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Groningen per helikopter ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder van de brommer werd door het personeel van de ambulance en het medisch-team behandeld. Per ambulance werd de bestuurder vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij. De VOA (verkeersongevallenanalyse) van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de aanrijding. Ten tijde van het ongeval ontstond er een korte file en vond het doorgaande verkeer er enige hinder door.

De politie heeft het verkeer geregeld en gezorgd voor een goede doorstroming.

Ate Atema