VINKEGA – Langs de Westvierdeparten tussen Noordwolde-Zuid en Steggerda, is donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist in de sloot terecht gekomen met zijn voertuig. Volgens getuigen zou de auto al enige tijd slingerend hebben gereden.

Naast de bestuurder zaten er nog een kind, en een hond in het voertuig. Hun toestand is niet bekend. De aanvankelijk opgeroepen brandweer van Wolvega en Noordwolde kon al snel worden afgemeld toen bleek dat de hond veilig in de auto zat. De eigenaar van de hond heeft hem zelf uit de auto gehaald.

De auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgesleept. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk en zal nog worden onderzocht. Tijdens de rit naar de sloot had de bestuurder onder andere een boom geraakt, het asfalt is hierbij ook beschadigd. De weg was tijdens het ongeval en het onderzoek tijdelijk dicht voor het verkeer

Nadat de bestuurder van het voertuig moest blazen om vast te stellen of hij alcohol had genuttigd, is hij door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het kindje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Pronews