NOARDBURGUM – Op de Rijksstraatweg – N355 heeft donderdag aan het eind van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden. Door de klap was bij het ongeval een bestelbusje op zijn kant terecht gekomen.

Bij het ongeval ontstond omstreeks kwart voor vier en vond plaats tussen de bebouwde kom van Noardburgum en afslag met de Zomerweg. Bij het ongeval kwamen een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing.

De bestuurster van de personenauto reed vanuit Noardburgum over de Rijksstraatweg. Door onbekende oorzaak trapte de bestuurster van de personenauto per ongeluk op het rempedaal. Een bestuurster van een bestelbusje, rijdend achter de personenauto merkte dit te laat op en botste tegen haar voorligger aan. Door de klap begon het bestelbusje te kantelen en kwam vervolgens met de zijkant op het wegdek tot stilstand.

Direct werd er alarm geslagen om de hulpdiensten te waarschuwen. Hulpverleners van brandweer, politie en een ambulance waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurster van het bestelbusje werd uit haar voertuig geholpen en vervolgens door het ambulancepersoneel nagekeken. Na de behandeling werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalyse is ter plekke gekomen om de exacte oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval en het onderzoek van de politie, was de gehele weg afgesloten voor het verkeer. De politie heeft het verkeer geregeld en de andere automobilisten via de ventweg geleid.

Ate Atema