WOLVEGA – Een bestelbus is woensdag rond kwart over twaalf gekanteld op de oprit van de A32 richting Heerenveen terechtgekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de op-/afrit aan de N351 – Stellingenweg.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het lijkt erop dat de bestelbus vanuit de richting Steenwijk kwam, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en uiteindelijk op zijn kant terecht kwam op de oprit richting Heerenveen.

Door het ongeval was de oprit tijdelijk helemaal gestremd. Voor de twee inzittenden is een ambulance ter plaatse gekomen, het is niet bekend of één van hen naar het ziekenhuis is overgebracht. Een berger is opgeroepen voor de bestelbus.

Omdat in het busje een gasfles was gaan lekken is even later de brandweer nog ter plaatse gevraagd.

De op-/afritconstructie komt vaker in het nieuws met verkeersongevallen. Met enige regelmaat gaat het, meestal, mis op de afrit vanuit Steenwijk naar de Stellingenweg. In een aantal gevallen komen voertuigen hierbij in de berm en uiteindelijk in de sloot naast de weg tot stilstand, waarbij de inzittende(n) al dan geen letsel oplopen.

 

Pronews