KOLLUM – Een bestelbusje is maandagmorgen van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde omstreeks kwart voor twaalf aan de Lauwersmeerweg – N358.

De bestuurder kwam met zijn voertuig uit de richting van Dokkumer Nieuwe Zijlen rijden en verloor net na een brug de macht over het stuur. Het busje raakte in de slip en kwam vervolgens rechts in de berm terecht om vervolgens, na een stuurcorrectie, aan de andere kant van de weg in de sloot tot stilstand te komen.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, kwam ook de brandweer van Kollum ter plaatse om de ongevalslocatie af te schermen. Bij het ongeval zijn er twee personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens beide met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) kwam ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Berger Anne van Kammen heeft het voertuig uit de sloot getrokken en afgesleept.

© Video: Ate Atema

Ate Atema