KOLLUM – Op de W H van Heemstraweg heeft donderdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Omstreeks kwart over twee kwamen op de weg richting de bebouwde kom van Buitenpost twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing.

De twee voertuigen, een bestelbusje en een personenauto kwamen met elkaar in botsing nadat de bestuurder van de personenauto op de verkeerde weghelft belandde. De bestuurder kwam uit de richting van Buitenpost rijden en merkte het bestelbusje te laat op. Een aanrijding was het gevolg en het bestelbusje kwam door de klap in de sloot terecht. De personenauto kwam na een halve slag gedraaid te hebben, midden op de weg tot stilstand.

De hulpdiensten werden opgeroepen voor een melding ‘voertuig te water’ en rukten massaal uit. Naast de politie en een ambulance, kwam ook de brandweer van Buitenpost ter plaatse om hulp te verlenen.

Met wat hulp van de brandweer werd de bestuurder van de bestelauto uit zijn voertuig geholpen en vervolgens kort door het ambulancepersoneel onderzocht. Ook de bestuurder van de personenauto werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Na behandeling werd duidelijk dat beide bestuurders, op enkele bult en schaafwondjes na, niet gewond waren geraakt.

Om het ongeval precies in kaart te brengen is de verkeersongevallenanalyse (VOA) ter plekke gekomen om onderzoek te doen. Omdat beide de voertuigen wel fors beschadigd waren geraakt, zijn beide auto’s door een bergingsbedrijf afgesleept. Ten tijde van de aanrijding heeft de politie de gehele weg afgesloten.

Ate Atema