BURGUM – Op de Sintrale As – N356 heeft woensdagochtend een verkeersongeval plaatsgevonden waar twee personen gewond zijn geraakt. Ook zorgde het ongeval voor een flinke vertraging op de weg.

Het ongeval ontstond nadat een bestelbusje over de Sintrale As in de richting van Nijega reed en net voor het aquaduct plotseling in botsing kwam met een botsabsorber. Door de klap kwam het bestelbusje tegen de rijrichting in tot stilstand en liep zowel het busje als de botsabsorber veel schade op. Door het ongeval raakten twee personen gewond.

De hulpdiensten werden direct naar het ongeval toegestuurd en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De politie heeft vanaf de ovonde van Hurdegaryp direct de rijbanen in de richting van Nijega afgesloten. Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen en hebben beide personen onderzocht en meegenomen naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft het bestelbusje afgesleept. Door het ongeval waren beide rijbanen in de richting van Nijega afgesloten. Dit zorgde voor veel stilstaand verkeer en vertraging van het overige verkeer.

Ate Atema