Bestelbus te water

GARYP – Zaterdagochtend is de bestuurder van een bestelbus zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto te water was geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 4.10 op de Stukenwei nabij Garyp. De auto komend uit de richting van Warten kwam door nog onbekende oorzaak in de berm. Door een stuurcorrectie is de auto vermoedelijk gaan slingeren en schampte een paar boompjes en kwam vervolgens in een sloot terecht. De hulpdiensten moesten eraan te pas komen om het slachtoffer uit het voertuig te halen. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Duikers hebben nog in de sloot gezocht naar meer slachtoffers, die werden niet gevonden. Men gaat er daarom ook vanuit dat de man alleen in de auto heeft gezeten.

De VOA heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Berger Faber uit Leeuwarden kwam met twee auto’s ter plaatse om het vernielde voertuig uit de sloot te takelen en af te voeren. Brandweerlieden hebben vervolgens het wegdek schoongemaakt.

Foto’s en bron: [url=http://www.nieuwsuitfriesland.nl/]Robert Jan Boonstra[/url]

[zideo]playzideo=6c4961556f465a72[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan