Voorpagina > Bestelbus te water in Drachten [update 10:36]
2. Gemeente Opsterland

Bestelbus te water in Drachten [update 10:36]

Bestelbus te water in Drachten [update 10:36]

DRACHTEN – Dinsdagavond rond acht uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een voertuig te water aan de Loswal.

Ter plaatse bleek dat er een bestel busje in het water lag, het busje lag ongeveer 15 meter van de kant. Het duikteam van brandweer Leeuwarden heeft het slachtoffer uit het busje gehaald en op de wal gebracht. Drie ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Het slachtoffer is vervolgens met spoed naar het UMC Groningen gebracht.

De verkeers ongevallen analyse kwam ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Later op de avond zal een bergingsbedrijf het busje uit het water halen.

Update 8:45
Het bestelbusje bleek gisteren gestolen te zijn uit het Groningse Winsum. Het is nog onbekend of het slachtoffer de dader was of een ander persoon. Politieonderzoek zal dit uitwijzen.

Update 10:36
De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat het slachtoffer aan zijn verwondingen is overleden. De identiteit van de man is nog onbekend omdat hij geen papieren bij zich droeg. Weet u meer? Neem dan contact op met de politie. Lees [url=http://www.politie.nl/nieuws/2014/januari/15/01-identiteit-bestuurder-busje-te-water-onbekend.html]hier[/url] ook het persbericht.

Video met dank aan [url=http://www.noordernieuws.nl]Noordernieuws[/url]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zNXdkBTBj5s[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan