NOARDBURGUM – De hulpdiensten zijn dinsdag in de vroege ochtend met veel materiaal uitgerukt naar de Rijksstraatweg – N355 voor een auto in de sloot. Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder spoorloos.

De melding kwam net voor half zeven bij de hulpdiensten binnen. Naast een tweetal ambulances en verschillende politie-eenheden, werd ook de brandweer van Burgum en een hulpverleningsvoertuig uit Leeuwarden gealarmeerd. Daarnaast werd de traumahelikopter naar het ongeval gestuurd, maar die kon al snel gecanceld worden.

Bij aankomst werd duidelijk dat er een bestelbus op zijn kop in de sloot lag en dat er verder niemand meer in het voertuig aanwezig was. Omdat de hulpdiensten met zekerheid wilden weten of er niemand meer rondom de bestelauto aanwezig was, werd met behulp van de kraan van een brandweervoertuig de auto opgetild.

Hoe het ongeval exact heeft kunnen plaatsvinden, is niet duidelijk. Waarschijnlijk heeft het ongeval zich in het donker al afgespeeld en is de bestuurder er op dat moment al vandoor gegaan. Pas bij daglicht hebben voorbijgangers het voertuig zien liggen en de hulpdiensten gewaarschuwd.

Ate Atema