BRANTGUM – Op de Fjildbuorsterwei heeft vrijdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto van de weg geraakt en op zijn zij in de sloot tot stilstand gekomen.

Omstreeks half twaalf werd er alarm geslagen en werden verschillende hulpdiensten gealarmeerd. Naast de politie en ambulance, werd ook het brandweerkorps van Ternaard, oppervlakteredders uit Burgum, duikers en een hulpverleningsvoertuig vanuit Leeuwarden gealarmeerd. Ook was het Mobiel Medisch Team per helikopter aanvliegend. Na enkele minuten werd duidelijk dat de ernst van de situatie afgeschaald kon worden en een deel van de hulpdiensten afgemeld kon worden.

Bij aankomst op de locatie bleek dat in de sloot een bestelbus op de zijkant lag. De bestuurder van het voertuig verloor even daarvoor de macht over het stuur en belandde daardoor in de sloot.

Of er personen gewond zijn geraakt en/of meegenomen zijn naar het ziekenhuis, is niet bekend. De politie heeft het ongeval verder afgehandeld en gewacht totdat de berger ter plaatse was.

Ate Atema