SNEEK- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en voor de plaats verlaten van een ongeval.

De man was met zijn auto vanaf de Prinsegracht het water in gereden. Een getuige die het ongeval zag gebeuren, haalde het slachtoffer uit de auto waarna de bestuurder het op een lopen zette.

Omdat er onduidelijkheid bestond over het aantal inzittenden van de inmiddels gezonken auto werd er een duikteam van de brandweer gewaarschuwd. In de auto troffen de duikers niemand meer aan.

Agenten die een onderzoek in de omgeving uitvoerden, besloten naar de woning van de kentekenhouder te gaan. Daar troffen zij de verdachte aan die zich net had gedoucht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en voor een ademanalyse. Daar blies hij 670 ug/l.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, kreeg hij ook nog proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Foto´s [url=http://www.brandweerfotografiesneek.nl/]Jan Douwe Gorter[/url]

112Fryslan