FRYSLÂN – Een ongeluk of pech…en dan? Als het gebeurt, is het prettig om te weten dat een bergingsbedrijf voor u klaarstaat.

De werknemers van een bergingsbedrijf zijn dag en nacht bereikbaar en beschikbaar. Uw ongemak maken zij gemakkelijk en ook zorgen zij voor de hele afwikkeling. Dus de berger zorgt voor berging en transport bij een ongeval of pech en levert vervangend vervoer.

Autopech, auto te water, kettingbotsing, ongeval met gekantelde vrachtwagen, enz…. Dit zijn slechts enkele kreten waar een bergingsspecialist dagelijks mee te maken kan hebben. Deze bergingsspecialisten hebben alle bergingscursussen gevolgd en kunnen alle voertuigen takelen.

Bij een aanrijding wordt wanneer dat nodig is door de politie een erkend bergingsbedrijf ingeschakeld. Voor Noordoost-Friesland is dat Autobedrijf Boersma uit Wouterswoude. Zij zullen zo snel mogelijk ter plaatse komen om het voertuig vakkundig te bergen.

Met de chauffeur kunt u eventueel meerijden naar het bergingsbedrijf. Op het bergingsbedrijf wordt vervolgens contact met uw verzekeringsmaatschappij opgenomen om er voor te zorgen dat u uw reis kunt vervolgen.
Afhankelijk van de voorwaarden van uw maatschappij kan dat per openbaar vervoer of met een vervangende auto.

Een voertuig dat WA of All Risk verzekerd is komt “altijd” in aanmerking voor afsleep na een ongeval en wordt volledig door de verzekeringsmaatschappij vergoed. De bestuurder hoeft dus niets zelf te regelen. Dit wordt voor hem gedaan door het bergingsbedrijf. Zelfs wanneer u onverhoopt naar het ziekenhuis moet, geldt dat de vervoerskosten (taxi) vanaf het ziekenhuis naar huis volledig worden vergoed.

Om belangrijke doorvoerroutes zo snel mogelijk weer doorlaatbaar te maken, moeten de bergers binnen 20 minuten na de melding ter plaatse zijn. Dus als je in een file rijdt, let dan goed op en belemmer de bergingswagen niet. Het is ook in uw eigen belang dat u zo snel mogelijk weer verder kunt, toch?
Ook volgen bergers pechhulpcurcussen. Zo repareren zij zo mogelijk uw auto op de plaats van het pechgeval of ongeval. Is dat niet mogelijk, dan zorgen zij voor vervoer naar een schadeherstelbedrijf, garage of uw eigen huis. Wat u wenst.

Leaserijders krijgen meestal vervangend vervoer bij de berger. Voor particulier verzekerden geldt dat deze geregeld wordt door het schadeherstelbedrijf bij u in de buurt. Waar u ook strand, al is het midden in de nacht, u komt altijd thuis en hoeft dus NIET direct uw familie te bellen. Raakt u betrokken bij een ongeval, bel dan eerst de politie of 112. Regel eerst alles met de politie, berging en verzekering en bel dan pas uw familie.

Voor de afsleep na een ongeval hoeft u niet altijd de politie in te schakelen, u kunt ook rechtstreeks naar een berger bellen. Ook kunt u via het alarmnummer van u verzekering altijd de dienstdoende berger inschakelen. Het alarmnummer is 24 uur per dag bereikbaar, net zoals de bergers.

Tekst: Persbericht Autobedrijf Boersma

112Fryslan

})