FRYSLÂN – Interpolis heeft in samenwerking met zangeres Danique een indrukwekkende video gemaakt over de gevaren van de telefoon in het verkeer. Bekijk de video onder dit artikel.

Feestjes, op kamers gaan, een wereldreis of het stichten van een gezin: allemaal dingen die je mist als een verkeersongeluk door het gebruiken van je mobiele telefoon achter het stuur je fataal wordt. Uit onderzoek van verzekeraar Interpolis blijkt dat drie op de vijf tieners het afgelopen jaar betrokken is geraakt bij een gevaarlijke verkeerssituatie of een verkeersongeval. Daarom is de verzekeraar de campagne “Mis Niks” gestart.

“Die telefoon heeft een magnetische aantrekkingskracht, waarbij het bij jongeren vaak met FOMO (fear of missing out) te maken heeft dat ze op ieder moment van de dag online beschikbaar willen zijn” “Maar ook de ‘power of the ping’ – het gevoel dat je moet kijken op het moment dat je telefoon trilt of geluid maakt – en het shot dopamine dat we krijgen als we antwoorden, werkt daaraan mee.”

De politie meldt: “Wij zien zoveel jongeren met een mobiele telefoon rijden en krijgen dan vaak als ‘excuus’ te horen: ‘even een appje/ik deed even een ander nummer/ik keek maar heel even”.

Bekijk onderstaande video om te zien wat voor gevolgen het vasthouden van je telefoon kan hebben tijdens het rijden of fietsen. De korte film, gemaakt om mensen bewust te maken van de gevaren van de telefoon in het verkeer, komt heftig binnen. Een stuk bewustwording kun je het wel noemen. Om niks te missen van je leven, niet om de boete die eraan vast hangt: Doe die telefoon weg in het verkeer of zorg ervoor dat je hem handsfree kan gebruiken.

Redactie