GROU – Dinsdagochtend om 8:51 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de A32 tussen Grou en Akkrum.

Tussen het aqauduct en de afslag Grou was een auto in de slip geraakt.
Een zwarte Ford reed richting Leeuwarden toen deze door gladheid in een slip raakte. Een auto die er achter reed kon de Ford niet meer ontwijken en botste in de zijkant.

De bestuurder van de Ford kwam door de aanrijding bekneld te zitten in zijn auto. De brandweer van Akkrum, Grou en Leeuwarden kwam ter plaatse om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden.

De brandweerkorpsen van Grou en Leeuwarden bleken niet nodig te zijn. De brandweer van Akkrum heeft een deur van de zwarte Ford verwijderd. Hierna kon de bestuurder uit de auto gehaald worden.

Politie en rijkswaterstaat sloten tijdens het ongeval beide rijbanen van de A32 af, het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Ambulancepersoneel heeft de gewonde bestuurder gestabiliseerd en naar het MCL gebracht. Hoe het met de bestuurder van de Fiat panda was is ons niet bekend.

Het KNMI blijft waarschuwen voor gladheid door ijzel, sneeuw of bevriezing van natte weggedeelten. Denkt u dus om de gladheid als u de weg op gaat!

112Fryslan

})