WIRDUM – Bij een ongeval tussen Wirdum en de Werpsterhoek is zondagavond rond kwart over negen een gewonde gevallen.

De man haalde met zijn auto een andere auto in en raakte met zijn rechterwiel in de berm, bij het terugsturen begon de auto te tollen en sloeg vijf maal over de kop. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en riep de hulp in van de brandweer. Het korps van Leeuwarden rukte uit met een tankautospuit en de hulpverleningswagen om een portier van de auto te verwijderen.

De man is daarna met spoed overgebracht naar het MCL. De VOA heeft vervolgens langdurig onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. De rijstrook vanaf Wirdum richting Leeuwarden was zolang afgesloten. Verkeer werd door de politie omgeleid via de Werpsterdyk.

Vrachtwagen vast in berm

Een vrachtwagen met 34.000 liter melk raakte op de smalle Werpsterdyk in de problemen. Omdat het gevaarte niet onder een viaduct door paste besloot de chauffeur te keren maar raakte daarbij vast in de drassige berm. Zijn vrachtwagen dreigde in de sloot te vallen maar na het overpompen van de melk in een andere vrachtwagen was dat gevaar geweken. Theo Faber sleepte vervolgens met een zware truck de vrachtwagen weer op de weg.

112Fryslan