JOURE – Zondag rond 17:15 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de A7 tussen de afslag Joure West en het verkeersplein.

Op de A7 waren drie voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Eén van de auto’s belandde door de klap in de vangrail, een andere auto draaide een halve slag en de derde auto kwam tot stilstand op de vluchtstrook.

Er kwamen vier ambulances, de brandweerkorpsen van Heerenveen, Joure en meerdere politie eenheden ter plaatse. Brandweer en ambulancepersoneel hebben gezamenlijk de gewonden uit de auto’s gehaald. De drie gewonden zijn door ambulances naar diverse ziekenhuizen gebracht.

De hulpdiensten kregen eerst een foutieve locatie door, waardoor men eerst naar de A7 tussen Joure en Heerenveen ging. Er bleek al snel dat daar niks aan de hand was. Omdat de snelweg vanuit de richting Sneek naar Joure inmiddels was afgesloten konden de hulpverleners in tegengestelde rijrichting aanrijden. De VOA is ter plaatse gekomen om het ongeval verder te onderzoeken.

Foto’s en film [url=http://www.hvnieuws.nl/]Alex Zwart[/url]

[zideo]zideo=6c6f6954&playzideo=6b3469616d6c396f[/zideo]

112Fryslan