HEERENVEEN – Zaterdagavond rond 18:00 uur heeft de politie na een melding, 1 van de verdachten weten aan te houden, waar men al de hele dag naar opzoek was geweest.

Een voorbijganger zag een verdacht en gewond persoon in een weiland lopen en heeft de politie gealarmeerd. De man is aangehouden op de Industrieweg.

Na aanleiding van de aanhouding is besloten om de omgeving te doorzoeken naar de tweede verdachte, dit met behulp van een politiehelikopter en boot. Helaas zonder resultaat.

Nachtelijke zoektocht
In de nacht van zaterdag op zondag is de politieheli wederom naar Heerenveen toegekomen om te zoeken. Getuigen hadden de mogelijke verdachte in Oudeschoot gezien. Ook deze actie heeft niet tot een aanhouding geleid.

Tweede verdachte
De politie hield zondagochtend een tweede man aan op verdenking van het inrijden op politieagenten. De 35-jarige man uit Roemenië, werd gezien door een voorbijganger. Met behulp van een politiehond kon de verdachte op de Marktweg in Heerenveen worden ingerekend.

De getuige herkende de man van de door de politie verstrekte omschrijving via Burgernet en Twitter. Hij waarschuwde direct de politie. De man schoot vervolgens de nabijgelegen bossages in. Met behulp van een politiehond zochten agenten vervolgens naar de verdachte. De hond trof de man in de bosjes aan. De verdachte werd hierbij in zijn arm gebeten. Hij was vuil en droeg smerige kleding.

Verhoor
De man is daarna overgebracht naar het politiebureau. Daar onderzocht een arts hem op mogelijk andere verwondingen. Uit dat onderzoek bleek dat hij niet gewond was geraakt. De zaterdag aangehouden verdachte, een 26-jarige man uit Roemenië, bleek licht gewond. Na het medische onderzoek kon ook hij worden ingesloten. De politie gaat beide verdachten met behulp van een tolk horen over het incident van gisteren. Het duo wordt ervan verdacht dat zij zaterdagochtend met een auto zijn ingereden op politieagenten. Het onderzoek is nog in volle gang.

Alles op alles
De politie zette alles op alles om de betrokken verdachten op te sporen. Allereerst omdat de inzittenden van de auto zware verwondingen na het schietincident konden hebben opgelopen. Daarnaast zorgde het geweldsincident voor onveiligheidsgevoelens in Heerenveen. Ten slotte worden beiden verdacht van een ernstig misdrijf. De politie is vanzelfsprekend blij dat deze verdachten zijn ingerekend. Ook de hulp van vele burgers in de omgeving van Heerenveen is waardevol geweest. De politie heeft hier veel waardering voor.

112Fryslan