LEEUWARDEN – Een alcomoblist blies 1120 Ug/l nadat hij zondagmiddag met zijn auto in de vangrail belandde op N31 Werpsterhoek.

Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de vangrail stond ter hoogte van de Werpsterhoek onder Goutum. Toen de politie ter plaatse kwam was de ambulance al ter plaatse. De ambulance chauffeur kwam gelijk rennend naar de politie toe met de mededeling dat de bestuurder erg agressief was. Nadat de chauffeur was gekalmeerd moest hij blazen op het voorlopig selectiemiddel. De uitslag hiervan was een ‘F’, aangezien de bestuurder verder geen medische behandeling nodig had werd hij meegenomen naar het bureau.

Op het bureau blies deze beginnend bestuurder, een 28-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen, 1120 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast een rijverbod voor de duur van 14 uren, de aanmelding voor de cursus alcohol en verkeer, zal hij zich moeten verantwoorden voor de politierechter. De limiet voor een beginnend bestuurder is 88 Ug/l.