SINT ANNAPAROCHIE – In de nacht van zondag op maandag omstreeks 1 uur werd de brandweer van Sint Annaparochie gealarmeerd voor een bedrijfsbrand op industrieterrein De Wissel.

De brand zorgde voor een hevige rookontwikkeling die door heel Sint Annaparochie heen te zien was. Omdat er gasflessen in het pand aanwezig waren vond de brandweer het noodzakelijk dat er assistentie kwam van een nabij gelegen brandweer korps. Er werd opgeschaald werd naar “middelbrand” waarna de brandweer van Menaldum assistentie kwam verlenen.

Vermoedelijk tijdens werkzaamheden aan een machine ontstond er een steekvlam die oversloeg op aanwezige 26-jarige man uit Hallum. Zijn 19-jarige collega uit Damwoude hielp hem met het doven van de brand door hem onder de kraan te zetten.

Beide heren konden het pand verlaten en werden met ademhalingsproblemen door de rookontwikkeling en brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De 26-jarige man werd voor behandeling van zijn brandwonden vervoerd naar het UMCG.

Binnen een uur konden de brandweer van Menaldum weer huiswaarts keren. Voor zover vast gesteld kon worden zijn er geen schadelijke stoffen vrij gekomen.

Bent u getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

112Fryslan