LEEUWARDEN – In de Goudenregenstraat is dinsdagavond een man aangehouden. Dit gebeurde, nadat de man voor flink wat overlast had gezorgd.

Eerder op de avond was de 25 jarige man uit een woning aan de Hazelaarstraat gekomen met diverse verwondingen. Samen met een vrouw stapte hij in een auto. Ter hoogte van het Hoeksterend kwam de man in botsing met een andere weggebruiker, welke hij vervolgens uitschold om daarna zijn weg te vervolgen.

De politie zette een grootscheepse klopjacht op touw, waarbij van Rob’s Rijwielshop twee fietsen werden geleend door de agenten. Dit werd gedaan om de wijk beter te kunnen doorzoeken.

De bebloede man werd op de Goudenregenstraat aangetroffen. Met meerdere agenten werd de man aangehouden. Omdat de man niet meewerkte, kreeg hij van het ambulancepersoneel een kalmeringsmiddel.

In de woning van de man waren diverse ruiten vernield. Tevens lag er veel bloed op straat, in de woning en in de portiek. Een schoonmaakbedrijf is ingeschakeld om het bloed op te ruimen.

Update: De 25 jarige verdacht blijkt zichzelf te hebben verwond bij het vernielen van een raam. De 25 jarige Leeuwarder was ernstig in de war en is overgedragen aan de medische hulpverlening. De politie heeft besloten dat hulpverlening voor de man grotere prioriteit heeft dan de strafrechtelijke afhandeling. Dit laatste volgt later.