LEEUWARDEN – Een bakwagen is dinsdagochtend gekanteld op de spoorwegovergang Oostergoweg. De hulpdiensten rukten groots uit.

De wagen kwam vanuit het centrum en kantelde door onbekende oorzaak net na de bocht. De bestuurder kwam bekneld te zitten in zijn voertuig en kon niet zelfstandig eruit komen.

Brandweer, politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Uit voorzorg werd ook de traumaheli op pad gestuurd. De brandweer slaagde er al snel in om de bestuurder te bevrijden, hij kon met wat hulp uit de wagen kruipen. Hij is in de ambulance onderzocht, maar bleek niet zodanig gewond te zijn dat hij naar het ziekenhuis moest.

Omdat het voertuig bij de overweg ligt, was treinverkeer richting Groningen korte tijd niet mogelijk. Ook de Oostergoweg was niet beschikbaar, politie en handhaving sloten de weg af. Een berger moest eraan te pas komen om de wagen weer op zijn wielen te krijgen en te bergen. De gemeente en spooraannemer zijn ter plaatse gekomen voor de schade aan het overweglicht en lantaarnpaal.

})