LEEUWARDEN / ZWEINS – Door de gladheid zijn zaterdagavond en zondag verschillende auto’s naast de weg, in bermen, sloten of greppels terecht gekomen.

Zaterdag aan het einde van de avond ging het mis op de Groningerstraatweg – N355. Ter hoogte van de Groene Ster raakte een auto in de slip, draaide 180 graden en kwam in de lager gelegen greppel terecht. De politie kwam ter plaatse en sloot een rijstrook af. Vanwege de berging werd later tijdelijk het verkeer stilgezet. Berger Theo Faber heeft de auto afgesleept.

Zondagochtend rond negen uur werd bij de Werpsterhoek een auto in het water aangetroffen. De auto kwam vanuit Goutum over de nieuwe Overijselselaan en reed een verkeersbord omver voordat hij in het water terecht kwam. Er werd niemand in of bij het voertuig aangetroffen. Via het kenteken wist de politie de eigenaar te achterhalen, hij was niet gewond geraakt.

Zondagochtend rond half tien werden de hulpdiensten opgeroepen voor een eenzijdig verkeersongeval op de A31 bij Zweins. Een auto was hier van de weg af geraakt en kwam vlak voor een sloot tot stilstand. Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder kwam met schrik vrij.

Foto’s Kappers Media en E.Tjallings