LEEUWARDEN – Een automobiliste is donderdagavond ernstig gewond geraakt toen zij met haar auto over een iets heen was gereden op de N31 Haak om Leeuwarden.

Rond half elf in de avond raakten meerdere auto’s betrokken bij een ongeval. Volgens een berger waren de auto’s over iets heengereden, echter is dit door de politie niet bevestigd. De klap was zodanig hard dat van een van de betrokken auto’s de airbag uitging.

Meerdere politie-eenheden en twee ambulances gingen met spoed naar de N31 tussen Marsum en de Werpsterhoek. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli met een arts ter plaatse. Na behandeling is het slachtoffer met spoed per ambulance naar het MCL gebracht. De traumaheli ging ook naar het MCL om de arts weer op te halen.

De politie zette het verkeer richting Werpsterhoek stil vanwege de hulpverlening. Nadat twee auto’s waren geborgen en de weg weer veilig was, kon het verkeer rond half twaalf weer verder rijden. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

})