WOLVEGA / NIJELAMER – Vrijdagavond zijn in Wolvega en Nijelamer twee voertuigen zwaar beschadigd geraakt bij twee afzonderlijke ongevallen. In beide gevallen kwamen de voertuigen tegen een boom langs de weg tot stilstand en was er, voor zover bekend, geen vervoer naar het ziekenhuis nodig voor de inzittenden.

Allereerst ging het mis op de Steenwijkerweg in Wolvega, nabij de rotonde in de Oranje Nassaulaan. Hier kwam een automobilist door nog onbekende oorzaak tot stilstand tegen een boom langs de weg. De auto raakte bij het ongeval flink beschadigd en moest door een berger afgesleept worden. Voor zover nu bekend zou de bestuurder geen letsel hebben opgelopen bij het ongeval. De weg was vanwege het ongeval tijdelijk gestremd tussen de Oranje Nassaulaan en Ir. Lelylaan.

Even later ging het ook mis op de Schipslootweg in Nijelamer. Een auto, komende vanuit Nijelamer richting Nijeholtwolde, kwam hier eveneens tegen een boom tot stilstand. De bestuurder zou door onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen zijn. In de auto zat een vijftal jongeren. Zij zijn allen door toegesneld ambulancepersoneel gecontroleerd op de aanwezigheid van enig letsel. Uiteindelijk bleek dat voor geen van allen vervoer naar het ziekenhuis benodigd was. De auto is uiteindelijk zwaar beschadigd geborgen.