LEEUWARDEN – Donderdagavond rond half acht kwam er melding van een aanrijding tussen twee voertuigen op de Drachtsterweg nabij viaduct “Hemriksein”.

Op de oprit naar de Waldwei waren twee auto’s op elkaar gebotst. Volgens getuigen zag een automobiliste in een witte Peugeot Partner die vanaf Leeuwarden kwam en afsloeg richting Waldwei een grijze Opel Astra die uit de richting van Wergea kwam over het hoofd.

De stationwagen boorde zich in de zijkant van de Peugeot waarbij de bestuurster gewond raakte. De bijrijder bleef ongedeerd. Ook de inzittenden van de Opel bleven ongedeerd.

De brandweer is ter plaatse gekomen om het portier aan de rechterkant te verwijderen waarna de bestuurster op een wervelplank uit de auto gehaald kon worden. Per ambulance is ze daarna voor onderzoek naar het MCL gebracht.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval waarna berger Theo Faber beide beschadigde voertuigen heeft afgesleept. Op en afrit van de Waldwei waren tijdens de afhandeling van het ongeval niet te gebruiken.

112Fryslan