Voorpagina > Auto’s beschadigd bij grote brand garagebedrijf
Brandweer Heerenveen E.O. Hoofd Nieuws Politie

Auto’s beschadigd bij grote brand garagebedrijf

© BTBnieuws

OLDEBERKOOP – Maandagavond rond kwart over zeven brak er een felle uitslaande brand uit in de werkplaats van een garagebedrijf aan de Oosterwoldseweg.

Al snel na de eerste melding werd opgeschaald naar middelbrand en vervolgens grote brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand en stonden er meerdere auto’s in brand naast het pand. De brandweerposten van Oldeberkoop, Noordwolde, Heerenveen, Gorredijk en Nieuwehorne werden ingezet om de brand te bestrijden. Naast drie tankautospuiten werden het groot watertransport en een hoogwerker ingezet. Het groot watertransport kan op grotere afstanden bluswater naar de plek van de brand krijgen.

De brandende auto’s buiten waren binnen een uur geblust. In het dak van de werkplaats zat echter nog vuur, om dit te kunnen blussen moest een deel van het dak gesloopt worden. Achter de werkplaats stonden een aantal gevulde olievaten, welke bij de brand zijn betrokken. Rond half tien kon het sein brandmeester worden gegeven. De brandweer zal nog wel enige tijd bezig zijn met nablussen.

Circa dertien auto’s en de werkplaats zijn beschadigd, overslag van het vuur naar de loods en de woning kon worden voorkomen.

Over de fotograaf

Pronews