LEEUWARDEN – Een vrouw is zaterdag ernstig gewond geraakt, nadat zij onwel werd achter het stuur en daardoor met de auto in een sloot terecht kwam.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor één. De vrouw kwam vermoedelijk vanaf de Holwortel en raakte daar onwel, ze is vervolgens rechtdoor over de Stinzenflora in een sloot terecht gekomen. Diverse hulpdiensten kwamen vervolgens met spoed ter plaatse. Agenten die als eerste ter plaatse waren hebben een touw aan de auto bevestigd om er zeker van te zijn dat de auto niet verder in de sloot rolde. Voorbijgangers, waaronder een bus chauffeur en een maaltijdkoerier, hielpen de politie hierbij.

Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij samen met de politie het slachtoffer uit de auto gehaald en zijn meteen begonnen met reanimatie. Personeel van twee ambulances kwamen dat vervolgens overnemen.  Na ongeveer een kwartier is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De traumaheli die onderweg was, werd geannuleerd, omdat het slachtoffer al naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie meldt dat de toestand van de vrouw zeer kritiek is.

De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Een berger gaat de auto uit de sloot halen.

R. Kiestra