OLDETRIJNE – Op de Pieter Stuyvesantweg – N351 heeft dinsdagochtend rond kwart over acht een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een automobiliste gewond is geraakt.

De bestuurster kwam vanuit Wolvega en reed richting Scherpenzeel toen het iets voor de Helomavaartbrug door onduidelijke oorzaak mis ging. Volgens de aanwezige agenten zou ze in de berm terecht zijn gekomen, waarna ze dit heeft willen corrigeren. De auto kwam uiteindelijk op de parallelweg op z’n kant terecht. De bestuurster werd met behulp van ambulancepersoneel en omstanders uit het voertuig gehaald. Op het moment van het voorval was er gelukkig niemand op het fietspad aanwezig.

De vrouw is met enige haast door het ambulancepersoneel gecontroleerd op de aanwezigheid van enig letsel. Uiteindelijk is ze voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Het is niet bekend wat voor letsel ze heeft opgelopen bij het ongeval.

Door de ter plaatse gekomen brandweer is het voertuig weer op vier wielen gezet, waarna de auto is veilig gesteld. Vanwege het ongeval was door de politie één rijstrook van de N351 tijdelijk afgesloten. Een berger is uiteindelijk ter plaatse gekomen om de auto af te slepen, en de provincie is in kennis gesteld over de schade aan het wegdek.