DAMWÂLD – Op de Centrale As – N356 heeft woensdag aan het begin van de avond een éénzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Ter hoogte van het viaduct bij de Doniawei botste omstreeks half zeven een automobilist(e) met de auto tegen een vangrail en tegen een wand van een viaduct aan.

De automobilist(e) kwam uit de richting van Dokkum rijden en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Het voertuig kwam via de rechterkant van de weg tegen een wand van het viaduct aan. Via de wand schoot het voertuig naar links en botste vervolgens tegen de vangrail aan. Via de vangrail kwam het voertuig uiteindelijk weer midden op de weg tot stilstand.

De hulpdiensten werden voor het ongeval gealarmeerd. Hulpverleners met een ambulance en verschillende politie-eenheden waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De automobilist(e) is ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld en voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Ten tijde van het ongeval heeft de politie de gehele rechterkant van de Centrale As afgesloten. Bergingsbedrijf Boersma heeft het voertuig afgesleept.

Ate Atema