HALLUM – Bij een ongeval op de kruising Ljouwerterdyk – N357 en de Doniaweg is maandagmorgen een automobilist(e) gewond geraakt. De automobilist(e) van een personenauto raakte gewond nadat het in botsing kwam met een vrachtwagen.

Omstreeks kwart over zeven kwamen de personenauto en de vrachtwagen vermoedelijk door een voorrangsfout op de kruising met elkaar in botsing. Door het ongeval raakte de automobilist(e) van de personenauto gewond.

Meerdere politie-eenheden en een ambulance werden opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De automobilist(e) werd door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaatse gekomen om de exacte oorzaak te onderzoeken. Door het ongeval werd door de politie één rijbaan van de Doniawei afgesloten. De politie heeft het ongeval beveiligd en het verkeer verder in goede banen geleid.

Ate Atema