NOARDBURGUM – Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Centrale As – N356 is maandag aan het eind van de middag een automobilist(e) ernstig gewond geraakt. De automobilist(e) raakte omstreeks half zes gewond doordat de auto over de kop sloeg.

De automobilist(e) reed met het voertuig over de Centrale As in de richting van Feanwâlden. Ter hoogte van de ovonde bij Quatrebras ging het mis toen de automobilist(e) door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Het voertuig botste links tegen de vangrail aan en kwam uiteindelijk, midden op de rechter-rijstrook, op de kop tot stilstand.

Naast de politie en een ambulance kwam ook de brandweer van De Westereen ter plaaste. Het slachtoffer werd uit de auto gehaald en vervolgens door het ambulancepersoneel behandeld. Na de behandeling werd het slachtoffer per ambulance met spoed overgebracht naar het MCL.

Tijdens de hulpverlening en berging werd de gehele linkerkant van de Centrale As door de politie afgesloten. Het verkeer werd via de ovonde om het ongeval geleid. Door de omleiding en de drukke avondspits ontstond er een lange file. Nadat de hulpverlening afgehandeld was, kwam bergingsbedrijf Boersma ter plaatse om de auto af te slepen.

Ate Atema