OLDEHOLTWOLDE – Een automobilist is zaterdagavond op de A32 bij Oldeholtwolde zwaargewond geraakt na een ongeval met een vrachtwagen, zo meldt politie Fryslân. Door nog onbekende oorzaak botste de vrachtwagen achterop de personenauto, met het ongeval tot gevolg.

Vanwege het ongeval is de A32 vanuit Heerenveen richting Wolvega tijdelijk gestremd ter hoogte van Oldeholtwolde, dit onder andere vanwege de landing van een opgeroepen traumahelikopter. Naast de traumahelikopter, zijn er twee ambulances met spoed ter plaatse gekomen om medische hulp te bieden aan het slachtoffer.

Het slachtoffer zelf is met behulp van de brandweer uit Heerenveen uit diens voertuig geholpen. Na uitgebreide behandeling ter plaatse is het slachtoffer, onder begeleiding van de trauma-arts, met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het is niet bekend welk letsel het slachtoffer heeft opgelopen.

Voor zover nu bekend is de bestuurder van de vrachtwagen niet gewond geraakt. Wel raakte diens voertuig zwaar beschadigd. De politie laat weten uitgebreid onderzoek te zullen gaan doen naar de toedracht van het ongeval. In ieder geval één rijstrook en de vluchtstrook zullen naar alle waarschijnlijkheid nog voor langere tijd gestremd blijven.